About Teacher

Mrs. Agueda Charles

Phone: 210-407-6600

Email:

Degrees and Certifications:

BIlingual Generalist-Spanish EC-6 Special Education EC-12 Generalist EC-6

Mrs. Agueda Charles

Un poco de mí:

¡Hola! Mi nombre es Agueda Charles y tengo el privilegio de ser la maestra bilingüe de Kinder de su hijo(a) este año. Me gradué de UTSA con una licenciatura en letras en Estudios Interdisciplinarios. Mis certificaciones incluyen: Educación Especial EC-12, Educación General EC-6 y Educación Bilingüe EC-6. Mi campo de acción ha sido dentro del salón de niños especiales y ahora tengo el privilegio de enseñar Kinder Bilingüe. Este es mi quinto año como maestra en Ridgeview y estoy segura de que con el apoyo de ustedes vamos a tener un año divertido y lleno de aprendizaje. Estoy a sus órdenes para cualquier duda o inquietud.

Correo electrónico: acharl@neisd.net

Teléfono de la escuela: 210-407-6600

 

A little bit about me:

Hello! My name is Agueda Charles and I have the privilege to be the Bilingual teacher of your child this year. I graduated from UTSA with a Bachelor of Arts in Interdisciplinary Studies. My certifications include Special Education EC-12, Generalist EC-6, and Bilingual Education EC-6. I have been working in Special Education and Early Childhood during 8 years and now I have the privilege to teach Bilingual Kinder. This is my fifth year at Ridgeview and I am sure that with your support this will to be a great and fun year full of learning!

If you have any questions or concerns, please feel free to contact me. 

email: acharl@neisd.net

School Phone: 210-407-6600

Class Schedule

  •  

      6:50-7:30

    Breakfast

     

      7:30-7:45

    Greeting, Pledge, announcements, arrival routines.

    15 minutes

      7:45-8:00

    Brain Smart Start, Morning Message, Review Daily Schedule.

    15 minutes

      8:00-8:10

    Read Aloud I

    10 minutes

      8:10-8:30

    Content Circle I (SEL, Lang, PA)

    20 minutes

      8:30-9:30

    Student Directed Centers/Small Group

    60 minutes

      9:30-9:50

    Content Circle II (Math, Writing)

    20 minutes

      9:50-10:10

    Content Circle III (Interactive, Shared Writing)

    20 minutes

    10:10-10:15

    Transition to PE

      5 minutes

    10:15-10:45

    PE

    30 minutes

    10:45-10:50

    Transition to Lunch

      5 minutes

    10:50-11:20

    Lunch

    30 minutes

    11:20-11:25

    Transition Quiet Time

      5 minutes

    11:25-12:10

    Quiet Time

    45 minutes

    12:10-12:20

    Transition

    10 minutes

    12:20-12:35

    Read Aloud II

    15 minutes

    12:35-12:40

    Transition Recess

      5 minutes

    12:40-  1:00

    Recess

    20 minutes

      1:00-   1:05

    Transition Water

      5 minutes

      1:05-   1:25

    Content Circle III (Science/SS, Writing)

    20 minutes

      1:25-   1:55

    Student Directed Centers/Small Group

    30 minutes

      1:55-   2:15

    Content Circle IV (Interactive, Shared Writing, Science)

    20 minutes

      2:15-   2:25

    Read Aloud III

    10 minutes

      2:25-   2:35

    Closing Circle

    10 minutes

      2:35-   2:45

    Dismissal

    10 minutes